Vevőszolgálat: +36-20-377-95-58 (Munkanapokon: 9:00-16:00)
Keresés:
 
Fényképezőgép és kamera akku
Notebook akku
Notebook töltő
Telefon és PDA akku
Notebook autós töltő
Töltő
Tablet akku
Apple kiegészítők
Számítástechnika
Kijelzővédő fólia
Telefontok
Online pénztárgép akku
Akkumulátork, elemek

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?

Vásárlási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal, nyelve magyar.

A Webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:

 • Üzemeltetői adatok ismertetése
 • Megvásárolható termékek, szolgáltatások körének bemutatása
 • A kínált termékek kategória besorolása
 • A szerződéskötés fő lépéseinek ismertetése
 • Rendelési információk ismertetése
 • A megrendelések feldolgozásával kapcsolatos információk
 • Rendelés lépéseinek bemutatása
 • A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének ismertetése
 • Házhoz szállítással kapcsolatos információk, tudnivalók bemutatása és a házhozszállítás díjszabásáról szóló tájékoztató ismertetése
 • Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan
 • Jótállási információk, tudnivalók
 • Az elállási jog 
 • Elállási jog gyakorlása
 • Adatkezelési információk
 • Felelősség korlátozása
 • Panasz ügyintézési lehetőségek ismertetése

Üzemeltetői adatok

Az AkkuBánya Webáruházat a BD-Control Kft. fejleszti és üzemelteti.
Cégnév: BD-Control Kft.
Székhely: 1085. Budapest József krt. 36.
Levelezési cím: 1461. Budapest Pf. : 76.
Bankszámla szám: CIB Bank 10702019-13518363-52000001
Adószám: 13518363-2-41
Cégjegyzék szám: 0109739412
Kibocsájtó cégbíróság, okmányiroda: Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság
Szerződés nyelve: Magyar
Kapcsolattartó neve: Dán János
Elektronikus elérhetőség: akkubanya@akkubanya.hu
Telefonos elérhetőség: +36-20/377-9558 

Tárhelyszolgáltató

Cégnév: Shopmasters Informatikai Kft.
Székhely: 1063. Budapest Kmety György u. 18. fsz. 1.
Telefonszám: +36-1-328-0312
E-mail: kapcsolat@shopmasters.hu

Megvásárolható termékek köre

A megjelenített termékek kizárólag online, MPL házhozszállítással, személyes átvétellel (előzetes egyeztetés után), illetve Pick Pack Ponton keresztüli átvétellel rendelhetőek meg.
Az AkkuBánya Webáruház gyári és utángyártott akkumulátorokat, akkumulátor töltőket és számítástechnikai kellékeket, eszközöket és kiegészítőket forgalmaz.

A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak:

Az AkkuBánya Webáruház által forgalmazott termékek köre:

 • utángyártott akkumulátorok;
 • gyári és utángyártott laptop akkumulátorok;
 • utángyártott akkumulátor töltők;
 • laptop adapterek;
 • autós töltők;
 • akku bankok;
 • Apple tartozékok;
 • tablet tokok;
 • aMagic termékek;
 • telefontokok és fóliák;
 • vezeték nélküli töltők;
 • Kingsons laptop táskák;
 • pénztárgép akkumulátorok;
 • Vapex akkumulátorok, elemek, töltők és tartozékok.

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát (27%), azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

A megjelenített termékek online megrendelhetőek és házhozszállítással vehetők át. Személyes átvétel a Pick Pack Pont útján és irodánkban, előzetes egyeztetés után, lehetséges.

A szerződéskötés fő lépései

 • Regisztráció
 • Termék kiválasztása
 • Megrendelés (csille tartalma oldal, szállítási és fizetési mód kiválasztása, teljes végösszeg és adatok megadása, rendelés véglegesítése).

Rendelési információk

A vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges, amennyiben szeretné legközelebbi vásárlás alkalmával mindössze a csille tartalmát összeállítani, praktikus lehet a regisztráció elvégzése.

A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 9:00 - 17:00 óráig.

A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő munka napon kerül feldolgozásra. Ügyfélszolgálatunk minden esetben e-mailen visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 2-3 munkanapon belül.

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. A webáruházban feltüntetett készletinformációk, darabszámok tájékoztató jellegűek, azok előzetes értesítés nélkül változhatnak.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

Rendelés menete

1. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a csillébe. Ez nem jelent vásárlási kötelezettséget, vagy rendelésének automatikus rögzítését. A csillébe helyezett termékek törölhetők, vagy későbbi időpontban kezelhetők. A csille tartalmának megtekintéséhez a "csille" menüpontra kell kattintani, amely az oldal felső részén, a csille ábra mellett található. A csillében lévő termékek darabszáma a + - jellel módosítható, majd a "Frissít" gomb megnyomásával frissítésre kerül. A piros X gombra kattintva a termék teljesen törlődik a virtuális csilléből.

2. Amennyiben szeretne további terméket a csillébe helyezni, válassza a „Még vásárolok” gombot. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. A csillében lévő termékek megvásárlásához a "Megrendelem" gombra kell kattintani.

3. Szállítási/fizetési mód kiválasztása.

4. Teljes végösszeg és adatok megadása. Amennyiben már regisztrálta magát akkor be tud lépni. A megrendelés elküldéséhez nem szükséges regisztráció! Amennyiben regisztrálni szeretne, a jövőben regisztrált felhasználóként be tud lépni és azonnal el tudja küldeni megrendelését a szállítási és számlázási adatok megadása nélkül! Fontos, ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázára, illetve szállításra a termék. A regisztrációt egyszer kell végrehajtania, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie. Itt tud rövid megjegyzést küldeni rendeléséhez.

5. Rendelés véglegesítése. Itt ellenőrizni tudja még egyszer a megadott adatokat és a kiválasztott termékeket, majd a " Véglegesít" gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését.

6. E-mail-ben a megrendelés elküldését követően visszaigazolást kap. A Szolgáltató köteles a Vevő részére a megrendelés leadását követő 48 órán belül emailben visszaigazolni a leadott rendelést. Amennyiben ez 48 órán belül nem történik meg, úgy a Megrendelőt nem köti a megrendelése és nem köteles a kiszállított terméket átvenni.

A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének módja

A vásárlás összegének kiegyenlítése utánvétellel vagy előzetes bankkártyás fizetéssel valamint átutalással lehetséges. Utánvétes fizetés esetén a csomag díja az átvételkor fizetendő közvetlenül a futárnak, vagy a postásnak készpénzben. A Pick Pack Pont üzletben történő átvételnél fizethet készpénzben vagy bankkártyával. Bankkártyás előre fizetés az AkkuBánya webáruház oldalán történik, amelynek hátterét a CIB bank biztosítja. Előre utalás esetén kérjük a megadott számla számra utalni a végösszeget, vagy közvetlen valamelyik CIB bankfiókban személyesen befizetni azt. Mindegyik fizetési mód a vásárló számára biztonságos.

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. Számlát, jótállási jegyet, elállási tájékoztatót és elállási nyilatkozatot a csomag tartalmazza.

Házhoz szállítási információk és díjszabás

A termékeknél szereplő vételár csak a termék ára a szállítási költséget nem foglalja magában.

A vásárló köteles a termékek átvételekor a csomag sértetlenségét ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Probléma esetén a vásárlónak jegyzőkönyv rögzítését kell kérnie. Valamint haladéktalanul értesítenie kell cégünk ügyfélszolgálatát e-mailen. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Amennyiben a vásárló nem veszi át a csomagot, a visszaszállítás díját a vásárlóra terheljük. Újbóli kézbesítést kizárólag a csomag ellenértékének és a visszaszállítási díjának előre történő megfizetése esetén áll módunkban ismételten elindítani.

Személyes átvétel Pick Pack Pont-nál

Személyes átvételre a Pick Pack Pontnál van lehetőség!

Szállítási díj:

        0 - 15 000 Ft 999 Ft
15 001 - 25 000 Ft 799 Ft
 25 001 Ft-tól    0 Ft

Pick Pack Ponton történő átvétel és fizetés esetén nincs utánvételi díj.

Munkanapokon 11:00 óra előtt megrendelt termékeknél a csomag budapesti helyszín esetén jellemzően másnap, vidéki helyszín esetén 2 nap múlva átvehető. A 11:00 óra utáni rendelések esetén a kiszállítás 1 nappal tolódik. Budapesti átvételű helyszín esetén a pénteken 11:00 óráig leadott rendelések már szombattól átvehetők. Pénteken 11:00 óra után és a hét végén megrendelt termékek kiszállítását csak hétfőn tudjuk elindítani.

A csomag Pick Pack Pont üzletbe érkezéséről a vásárló e-mailen értesítést kap.

A csomag megérkezését követően a vásárló 5 naptári napon belül veheti át a termékeket, az átvevő helyként megjelölt Inmedio vagy Relay hírlap üzletekben. Az üzletek átlagosan hétfőtől vasárnapig 08:00 - 20:00 óra között tartanak nyitva.

Részleteket lásd a láblécben a Pick Pack Pont menüpontnál!

Házhozszállítás MPL futárszolgálattal

Szállítási díj:

 0 - 25 000 Ft
 25 001 Ft-tól
    1199 Ft
       0 Ft

Az MPL futárszolgálattal történő szállításnál nincs utánvételi díj!

A megrendelt termékek a Magyar Posta Zrt. MPL üzleti csomag szolgáltatásával kerülnek feladásra. Szállítási idő 1-2 munkanap. A munkanapokon 11:00 óráig megrendelt termékek még aznap feladásra kerülnek. A 11:00 óra utáni rendelések esetén az MPL feladás 1 nappal tolódik. Pénteken 11:00 óra után és a hét végén megrendelt termékek MPL feladása hétfőn történik. A csomagok kézbesitése munkanapokon történik 8-17 óra között. Amennyiben ebben az időszakban nem tartózkodik otthon, célszerű a munkahely címét megadni. Kétszeri kézbesitési kísérlet történik, ennek sikertelensége esetén az illetékes postahivatalban letétbe helyezik a küldeményt. Minden küldeményünk értékbiztosított és nyomon követhető! A küldemény postázásáról emailben tájékoztatást küldünk, melyben a csomag számát is elküldjük. A posta sms-ben tájékoztat a csomaggal kapcsolatban. Csomagkövetés ide kattintva!

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

Jótállás

Kötelező jótállás

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre az ide vonatkozó 97/2014. (III. 25.) Korm. rendelet alapján 1év kötelező jótállást vállalunk. A kormány rendelet melléklete tartalmazza az egyes tartós fogyasztási cikkek körét, amelyekre a kötelező jótállás vonatkozik.

A termék meghibásodása esetén a termékhez mellékelt jótállási jegyen és/vagy számlán megjelölt címen és telefonszámon vagy webáruházunk 'Kapcsolat' menüpontja alatt található elérhetőségeken kaphat bővebb felvilágosítást a teendőkről.

A termékek szervizbe történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli!
Kivétel ez alól a 10 kg-ot meghaladó vagy tömegközlekedési eszközön, kézi csomagként nem szállítható termékeket. Ezeket a termékeket javítását a felhasználás helyén végezzük vagy gondoskodunk a termék el- és visszaszállításáról. Portósan küldött csomagokat nem veszünk át, azt minden esetben visszaküldjük a feladónak!

 • Jótállási igényét elsősorban szabályosan kitöltött, érvényes jótállási jeggyel érvényesítheti. A jótállási igény érvényesítéséhez a jótállási jegy mellet nem szükséges a vásárláskor kapott számla bemutatása. Amennyiben a vásárláskor nem kap külön jótállási jegyet, a jótállási igény érvényesítéséhez a vásárláskor kiállított számla is elegendő. A jótállási jegy akkor érvényes, ha azon pontosan fel van tüntetve a termék típusa, gyártási száma (ha van ilyen), a vásárlás/üzembe helyezés dátuma, és szerepel rajta a forgalmazó neve, címe, aláírása, bélyegzője. A jótállási jegyen történt bármilyen javítás, törlés, átírás, vagy valótlan adatok bejegyzése a jótállási jegy érvénytelenítését vonja maga után.
 • A jótállási igényt a termék mindenkori tulajdonosa érvényesítheti.
 • A jótállási igény a jótállási határidőben érvényesíthető.
 • Amennyiben a vásárolt termék vásárlástól számított 3 munkanapon belül hibásodik meg - úgy, hogy annak rendeltetésszerű használata nem lehetséges - kérheti annak azonnali cseréjét. Amennyiben a termék webáruházunkban/raktárunkban elérhető a cserét haladéktalanul elvégezzük. Amennyiben az adott termékből ideiglenesen nincs webáruházunkban/raktárunkban, jogszabályoknak megfelelően legfeljebb 15 napon belül kicseréljük a hibás terméket. Amennyiben cserét követő vizsgálat során bizonyítást nyer, hogy a termék meghibásodása a vásárlónak felróható okból keletkezett (pl. nem rendeltetésszerű használat), az ezzel kapcsolatos költségek vásárlót terhelik.
 • A terméken tárolt adatállományok, beállítások mentése, megőrzése a vásárló feladata. Az adatvesztéssel, vagy adatsérüléssel okozott kárért nem vállalunk felelősséget akkor sem, ha a kár az elvégzett javításra visszavezethető okból következik be.
 • A hosszú ideig és nem megfelelő körülmények között történő tárolás a fogyasztási cikk műszaki állapotának romlását idézheti elő. Ez esetben a készüléket üzembe helyezése előtt át kell vizsgáltatni a biztonságos üzemeltetés érdekében. Az átvizsgálás költsége szintén nem tartozik a jótállási kötelezettség körébe.
 • Jótállási igény érvényesítése esetén a vásárló a következő lehetőségekkel élhet (a sorrend nem felcserélhető!): kijavítás, kicserélés, árleszállítás, elállás. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak helye nincs.
 • Termék javítása esetén a jótállási idő meghosszabbodik a kijavítás idejével.
 • Termék csere esetén az átvétel napjától a jótállás időtartama újra kezdődik.
 • A jótállási igény érvényesítéséhez nem szükséges a termék eredeti csomagolása, de amennyiben lehetséges kérjük, őrizze azt meg.

Élettartam garancia

Az élettartam garancia hossza minimum 12 hónap (kötelező jótállás ideje), de maximum azaz idő, amíg a gyártó a terméket forgalmazza. Egyes termékek esetében a gyártó az élettartam garancia hosszát is meghatározza (pl. 5 év, ebben az esetben a garancia a forgalmazás idejéig terjed ki, de maximum 5 évig).
Az árlistákban, web áruházunkban és a termékhez kiállított jótállási jegyen jellemzően ezt a fajta garanciát "99 hónap" vagy "Élettartam garancia" -ként jelöljük.

Nem tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó önkéntes (szerződéses) jótállás

Egyes nem tartós használati cikkekre (pl. akkumulátorok) 12 hónap un. szerződéses jótállást vállalunk. Ebben az esetben a 3 napos cseregarancia nem érvényes. A szerződéses jótállás nem vonatkozik az akkumulátorok természetes elhasználódásából eredő teljesítmény csökkenésre.

A korlátozott garancia nem érvényes a következő esetekben:

 • természetes elhasználódásból eredő teljesítmény csökkenés;
 • szándékos rongálás;
 • nem megfelelő karbantartás;
 • burkolat megbontása, akkumulátor szétszerelése, házilagos javítása;
 • nem rendeltetésszerű használat;
 • természeti csapás okozta kár (tűz, víz stb.);
 • nem megfelelő töltő használata;
 • kábelek, csatlakozók fizikai sérülése (eltört, elolvadt, elszakadt).

Termék meghibásodása esetén a készülékhez mellékelt garancia levélen megjelölt címen és telefonszámon kaphat bővebb felvilágosítást a teendőkről, továbbá elérhetőségeink valamelyikén.

A termékek garanciális szervizpontjára történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli! A meghibásodott készüléket közvetlenül webáruházunkhoz is visszaküldheti a 1461. Budapest Pf. : 76. címre. Portósan küldött csomagokat nem vesz át átvevőpontunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!

A vásárló a jótállási igényét a termékhez mellékelt eredeti jótállási jeggyel érvényesítheti.

A jótállási jegy akkor érvényes, ha azon pontosan szerepel a termék típusa, gyártási száma, az eladás dátuma, valamint szerepel rajta a terméket értékesítő kereskedő neve, címe, aláírása, bélyegzője.

A jótállási jegyen történő bármilyen javítás, törlés, átírás, vagy valótlan adatok bejegyzése a jótállási jegy érvénytelenítését vonja maga után. Kivétel ez alól, ha maga az eladó kereskedő javít és ezt aláírásával, és pecsétjével hitelesíti.

A készülék üzembe helyezése és beállítása nem tartozik a jótállási és javítási kötelezettségek körébe, ezt az ügyfél külön megrendelésére, külön díj felszámítása ellenében végzi el szervizünk.

Hosszú ideig nem megfelelő körülmények közt tárolt fogyasztási cikk műszaki állapota jelentősen romolhat. Ismételt üzembe helyezése előtt a biztonságos üzemelés érdekében átvizsgálása szükséges. Ezen átvizsgálás szintén nem tartozik a jótállási kötelezettség körébe.

97/2014. (III.25.) kormány rendelet melléklete

1. Hűtőszekrény, fagyasztó, kombinált hűtőszekrény;
2. Mosógép, centrifuga, szárítógép és ezek bármely kombinációja, mosogatógép, vasalógép;
3. Villamos és/vagy gázenergiával működtetett sütő-, főzőberendezések és ezek kombinációja 10 000 Ft bruttó vételár felett;
4. Vízmelegítők, fűtő-, légkondicionáló- és egyéb légállapot-szabályozó berendezések 10 000 Ft bruttó vételár felett;
5. Porszívó, gőzzel működő tisztítógép, szőnyeg tisztítógép, padlósúroló- és fényesítő gépek;
6. Varrógép, kötőgép;
7. Motoros kerti gépek, motoros kézi szerszámok, motoros szivattyúk 10 000 Ft bruttó vételár felett;
8. Az egy éves, illetve az egy évnél hosszabb kihordási idejű gyógyászati segédeszközök és készülékek 10 000 Ft bruttó vételár felett;
9. Személygépkocsi, motorkerékpár, kerékpár, babakocsi;
10. Lakóautó, lakókocsi, utánfutós lakókocsi;
11. Biztonsági riasztó- és jelzőberendezések 10 000 Ft bruttó vételár felett;
12. Elektronikus hírközlő végberendezések (telefonok, mobiltelefonok, telefax-készülékek, több funkciós készülékek stb.) 10 000 Ft bruttó vételár felett;
13. Üzenetrögzítők, kihangosító készülékek 10 000 Ft bruttó vételár felett;
14. Műholdvevő és AM Microsoft antenna rendszerek és ezek részegységei, televíziók, projektorok, videomagnók 10 000 Ft bruttó vételár felett;
15. Rádiók, autórádiók, rádiós ébresztőórák, rádió adó-vevő készülékek, amatőr rádióadók és rádióvevők, műholdas helymeghatározók 10 000 Ft bruttó vételár felett;
16. Lemezjátszók, szalagos és kazettás magnók, CD-felvevők és -lejátszók, DVD-felvevők és -lejátszók, egyéni hangrendszerek és ezek tartozékai (keverőasztal, erősítő, hangszóró, hangfal), mikrofonok és fülhallgatók 10 000 Ft bruttó vételár felett;
17. Fényképezőgépek, film- és hangfelvevő kamerák, videokamerák és rekorderek, film- és írásvetítők, filmnagyítók, filmelőhívó- és filmfeldolgozó készülékek, fotónyomtatók, film- és diaszkennerek 10 000 Ft bruttó vételár felett;
18. MP3 lejátszók, Pendrive készülékek, illetve az ezekhez, valamint a digitális fényképezőgépekhez használatos memóriakártyák 10 000 Ft bruttó vételár felett;
19. Távcsövek, látcsövek, mikroszkópok, teleszkópok, iránytűk, tájolók 10 000 Ft bruttó vételár felett;
20. Személyi számítógépek és alkatrészeik, monitorok, nyomtatók, szkennerek 10 000 Ft bruttó vételár felett;
21. Számológépek, zsebszámológépek, menedzserkalkulátorok 10 000 Ft bruttó vételár felett;
22. Írógépek és szövegszerkesztők 10 000 Ft bruttó vételár felett;
23. Hangszerek 10 000 Ft bruttó vételár felett;
24. Órák 10 000 Ft bruttó vételár felett;
25. Bútorok 10 000 Ft bruttó vételár felett.

Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Ön a BD-Control Kft. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?
Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?
Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő legfeljebb egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a BD-Control Kft. vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés is megvolt.

Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – kellékszavatossági jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy , ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Elállás joga

A Vásárló a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján jogosult az áru átvételét követő 14 napon belül indokolás nélkül elállni a vásárlástól. Ebben az esetben Szolgáltató köteles a Vásárló által kifizetett teljes összeget haladéktalanul, de legkésőbb a Vásárló elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatéríteni, ideértve a kiszállítás költségét is.

Elállási jog gyakorlásának a menete

Amennyiben a Vásárló élni kíván az elállási joggal úgy köteles az elállási szándékát tartalmazó elállási nyilatkozatot az alábbi elérhetőségek egyikére elküldeni:

Postázásai cím: 1461. Budapest Pf. : 76.

Email cím: akkubanya@akkubanya.hu

Fax: +36-1-235-0479

Elállási nyilatkozat ide kattintva letölthető!

Ebből a célból a Vásárló felhasználhatja az elállási nyilatkozat mintát is. Az elállási határidő a termék átvételekor kezdődik. A vevő a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát. Vásárló, határidőben gyakorolja elállási jogát, amennyiben a termék kézhezvételétől számított 14. nap lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát. Írásban történő elállás esetén elég csak az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül. Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, email vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az email illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe.
A Vásárló elállás esetén köteles a megrendelt terméket AkkuBánya webáruház címére késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, amennyiben a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket (tehát nem kell megérkezni 14 napon belül). A megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. A megrendelőt ezenfelül egyéb költség nem terheli. A Szolgáltató azonban nem köteles a Vásárló része megtéríteni azon többletköltségeket, amely a Szolgáltató által felkínált legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő szállítási mód választásából adódik. A Szolgáltató jogosult a Vásárló által kifizetett teljes összeg visszafizetését mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Vásárló nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte.
A Szolgáltató visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha a Vásárló más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Vásárlót semmilyen többletköltség nem terheli. A Vásárló csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő
értékcsökkenésért felel.

A Vásárlót terheli annak bizonyítása, hogy az elállási jogot a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározottak szerint gyakorolja.

Több termék adásvételekor, amennyiben az egyes termékek szállítása eltérő időpontban történik, úgy az utoljára szolgáltatott termék, illetve több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára kézbesített tételnek vagy darab kézhezvételtől számított 14 napon belül élhet a vásárló az elállási joggal.

A Vásárlót megillető elállási és felmondási jog alól kivételek:

• a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
• olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
• olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen afogyasztó személyére szabtak;
• romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
• olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
• olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;
• olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;
• olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;
• lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
• hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;
• nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;
• lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;
• a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát.

Az ide vonatkozó kormányrendelet teljes szövege:

A 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet "A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog"

20. § (1) Az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződés esetén a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg. Olyan üzlethelyiségen kívül kötött és távollévők között kötött szerződés esetén, amely szolgáltatás nyújtására irányul, ha a 13. § vagy a 19. § szerinti nyilatkozat megtételét követően a teljesítés megkezdődik, a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli felmondási jog illeti meg.
(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási vagy felmondási jogát
a) termék adásvételére irányuló szerződés esetén
aa) a terméknek,
ab) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek,
ac) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
ad) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak, a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától;
b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától számított tizennégy napon belül gyakorolhatja.
(3) A (2) bekezdés a) pontjában foglaltak nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy az e §-ban meghatározott elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja.
10. A fogyasztót megillető elállási vagy felmondási jogra vonatkozó tájékoztatás elmulasztásának jogkövetkezménye
21. § (1) Ha a vállalkozás a 11. § (1) bekezdésének i) pontjában meghatározott tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget, a 20. § (2) bekezdésében meghatározott elállási határidő tizenkét hónappal meghosszabbodik.
(2) Ha a vállalkozás a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő lejártát követő tizenkét hónapon belül megadta a fogyasztónak az (1) bekezdésben meghatározott tájékoztatást, az elállásra vagy a felmondásra nyitva álló határidő az e tájékoztatás közlésétől számított tizennegyedik napon jár le.
11. A fogyasztót megillető elállási vagy felmondási jog gyakorlása
22. § (1) A fogyasztó a 20. §-ban biztosított jogát a) a 2. mellékletben található nyilatkozat-minta felhasználásával; vagy b) az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján gyakorolhatja.
(2) A vállalkozás internetes honlapján is biztosíthatja a fogyasztó számára a 20. §-ban meghatározott jog (1) bekezdés szerinti gyakorlását. Ebben az esetben a vállalkozás tartós adathordozón haladéktalanul visszaigazolja a fogyasztói nyilatkozat megérkezését.
(3) A 20. §-ban meghatározott jogot határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a 20. §
(2) bekezdésében, illetve a 21. §-ban meghatározott határidő lejárta előtt elküldi.
(4) A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy a 20. §-ban meghatározott jogot e §-sal összhangban gyakorolta.
12. A vállalkozás kötelezettségei a fogyasztó elállása vagy felmondása esetén
23. § (1) Ha a fogyasztó a 22. §-nak megfelelően eláll az üzlethelyiségen kívül kötött vagy a távollevők között kötött szerződéstől, a vállalkozás haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is.
(2) A 22. §-nak megfelelő elállás vagy felmondás esetén a vállalkozás a fogyasztónak visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon
téríti vissza. A fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján a vállalkozás a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti.
(3) Ha a fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, a vállalkozás nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.
(4) Termék adásvételére irányuló szerződés esetén a vállalkozás mindaddig visszatarthatja az (1) bekezdésben meghatározott összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Nem illeti meg a vállalkozást a visszatartás joga, ha vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza.
13. A fogyasztó kötelezettségei elállása vagy felmondása esetén
24. § (1) Ha a fogyasztó a 22. §-nak megfelelően eláll az üzlethelyiségen kívül kötött vagy a távollevők között kötött szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a vállalkozás vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.
(2) A fogyasztó kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli, kivéve, ha a vállalkozás vállalta e költség viselését.
(3) Ha az üzlethelyiségen kívül kötött szerződés megkötésével egyidejűleg a terméket kifuvarozták a fogyasztónak, a vállalkozás saját költségén fuvarozza vissza a terméket, ha az jellegénél fogva postai küldeményként nem küldhető vissza.
25. § A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel. Nem felel a fogyasztó az értékcsökkenésért, ha a vállalkozás a 11. § (1) bekezdésének i) pontjában előírt tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget.
26. § (1) Ha a 13. § vagy a 19. § szerinti esetben a fogyasztó a teljesítés megkezdését követően felmondja az üzlethelyiségen kívül vagy távollévők között kötött szerződést, az elszámolás során a fogyasztó által arányosan fizetendő összeget a szerződésben megállapított ellenszolgáltatás adóval növelt teljes összege alapján kell kiszámítani. Ha azonban a fogyasztó bizonyítja, hogy a teljes összeg túlzottan magas, az arányos összeget a szerződés megszűnésének időpontjáig teljesített szolgáltatások piaci értéke alapján kell kiszámítani.
(2) E § alkalmazásában a piaci érték megállapításánál az azonos tevékenységet végző vállalkozások azonos szolgáltatásának a szerződés megkötésének időpontja szerinti ellenértékét kell figyelembe venni.
27. § A fogyasztó a 20. § szerinti joga gyakorlása esetén nem viseli az alábbi költségeket:
a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés teljesítésének teljes vagy részleges költségeit, ha
aa) a vállalkozás a 11. § (1) bekezdésének i) vagy k) pontjában előírt tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget, vagy
ab) a fogyasztó nem kérte a 13. § és a 19. § szerint a szolgáltatás teljesítésének megkezdését a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő lejárta előtt;
b) a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom szolgáltatásának teljes vagy részleges költségeit, ha
ba) a fogyasztó nem adta kifejezett, előzetes beleegyezését ahhoz, hogy a teljesítés a 20.§ (2) bekezdésében meghatározott határidő lejárta előtt megkezdődjön,
bb) a fogyasztó a ba) pont szerinti beleegyezése megadásával egyidejűleg nem nyilatkozott annak tudomásulvételéről, hogy beleegyezésével elveszti a 20. § szerinti jogát, vagy bc) a vállalkozás elmulasztotta megadni a 12. § (2) bekezdésében vagy a 18. §-ban előírt visszaigazolást.
28. § A fogyasztót a 20. § szerinti joga gyakorlásával összefüggésben a 23. § (3) bekezdésében, valamint 24–26. §-ban meghatározottakon felül további költség és egyéb kötelezettség nem terheli.
14. A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek
29. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát
a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
b) olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, a 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
d) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
f) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;
g) olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;
h) olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;
i) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
j) hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;
k) nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;
l) lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjárműkölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;
m) a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát.
(2) Az (1) bekezdés h) pontjában meghatározott esetben a 20. § szerinti jog a fogyasztó által kifejezetten kért szolgáltatásokon és a karbantartás vagy a javítás elvégzéséhez felhasznált cserealkatrészeken felül kínált szolgáltatásokra vagy termékekre kiterjed.
15. A fogyasztót megillető elállás vagy felmondás hatása a járulékos szerződésekre
30. § (1) Ha az üzlethelyiségen kívül kötött szerződéshez vagy a távollevők között kötött szerződéshez járulékos szerződés is kapcsolódik, a fogyasztó 20. § szerinti jogának gyakorlása a járulékos szerződést is felbontja vagy megszünteti.
(2) A fogyasztó a vállalkozásnak a járulékos szerződés felbontásából vagy megszüntetéséből eredő kárát nem köteles megtéríteni, és a szerződés felbontásával vagy megszüntetésével összefüggésben tőle egyéb költség – a 23. § (3) bekezdésében, valamint a 24–26. §-ban meghatározott esetek kivételével – nem követelhető.
(3) A vállalkozás köteles a járulékos szerződésben részt vevő harmadik személy szerződő felet a fogyasztó elállásáról vagy felmondásáról haladéktalanul értesíteni.

Adatkezelés

A Webáruház oldalán gyűjtött és rögzített személyes adatok kezelője az BD-Control Kft, melyhez adatfeldolgozót nem vesz igénybe.

Az Webáruház használata során az AkkuBánya Webáruház részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat a Webáruház működési köréhez célhoz kötötten, a regisztrálók kiszolgálása és tájékoztatása céljából bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben az az AkkuBánya Webáruház alvállalkozója. (pl:Futárszolgáltat, a megrendelés kézbesítéséhez). Az adatkezelés jogalapja az, hogy a felhasználók a regisztrációval hozzájárulnak ahhoz, hogy a fentiek szerinti adatkezelési cél érdekében a Webáruház a személyes adataikat kezelje. A Weboldalon történő regisztráció során az adatszolgáltatás önkéntes.

A regisztrációval a felhasználó hozzájárulását adja ahhoz, hogy a megadott személyes adatait a Webáruház az adatbázisában elhelyezze, kezelje (összegyűjtse, tárolja, rendszerezze,felhasználja, törölje). A regisztráció során a Webáruház csak olyan személyes adatot kér a felhasználóktól, mely szolgáltatásai céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas.

A regisztráció során minimálisan kötelezően megadandó adatok az alábbiak:

 • e-mail
 • teljes név
 • cégnév
 • ország
 • város
 • utca, házszám
 • irányítószám
 • telefon szám

A regisztráció során megadott személyes adatok tekintetében a felhasználót terheli a felelősség, hogy azok megfelelnek a valóságnak. Felhasználó tudomásul veszi, hogy felelősséggel tartozik minden olyan kárért, melyek a Webáruházat és harmadik személyeket a felhasználó által megadott személyes adatok valótlansága, pontatlansága vagy hiányossága miatt érik.

Felhasználó hozzájárul, hogy az adatbázisban megadott e-mail címére a Webáruház a szolgáltatásairól, újdonságairól tájékoztatót küldjön.

A Webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb.). Ezen adatokat az AkkuBánya Webáruház kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat az AkkuBánya Webáruház megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a Webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán magadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A Webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat az AkkuBánya Webáruház bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén.

BD-Control Kft. (a továbbiakban: Eladó, Adatkezelő), mint Adatkezelő kijelenti, hogy az általa üzemeltetett webáruház működésével kapcsolatos adatkezelése a jelenleg hatályos jogszabályban előírtaknak megfelel. A felhasználók adatainak kezelésekor  az  alábbi  hatályos  jogszabályok  figyelembevételével és betartásával járunk el.  
• Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény;   
• Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény;   
• Az 2001. évi CVIII., az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról rendelkező törvény;  
• Az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény;   
• Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. CXII törvény; 

Jelen Adatvédelmi Nyilatkozat  célja,  hogy  az akkubanya.hu webáruházból  rendelt termék megrendelése során megadott és a weboldal üzemeltetői („Adatkezelő”) számára hozzáférhetővé vált személyes adatok és egyéb adatok kezelésére vonatkozó elveket és szabályokat meghatározza.  
Jelen Nyilatkozat hatálya kizárólag az oldal használatához szükséges, az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott adatokra terjed ki, rendelkezései nem vonatkoznak arra az esetre, ha valaki önszántából nyilvánosságra hozza saját személyes adatait, vagy azok egy részét az oldalon, vagy az oldal közvetítésével.
Személyes adatnak minősül bármely meghatározott (azonosított, vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés. A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható. A személy különösen akkor tekinthető azonosíthatónak, ha őt – közvetlenül vagy közvetve – név, azonosító jel, illetőleg egy vagy több, fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző tényező alapján azonosítani lehet. [2011. évi CXII. törvény] 
A felhasználói megrendelés során megadott adatok közül kizárólag a név és az e-mail cím tekinthető bizonyos feltételek fennállása esetén (pl. a név és e-mail cím valós) személyes adatnak. 
 
Az adatkezelés célja

Az Adatkezelés célja kizárólag a felhasználókkal történő kapcsolattartás megkönnyítése, adott esetben bizonyos szolgáltatások személyre szabott nyújtása, a megrendelt termék kiszállítása.  
 
A felhasználó adatkezeléssel kapcsolatos jogai

A Felhasználó tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve törlését. 
 
A Felhasználó a személyes adatainak törlését, vagy módosítását, illetve adatkezeléssel kapcsolatos információkat az alábbi módon kérheti:
 
E-mailen: akkubanya@akkubanya.hu
Postai úton: BD-Control Kft. 1461. Bp. Pf.: 76.
 
A Felhasználó kérésére az Adatkezelő köteles tájékoztatást adni az általa kezelt adatairól, az adatkezelés jogalapjáról, céljáról, időtartamáról. Az Adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, megadni a tájékoztatást. A felhasználó bármikor kérheti adatai helyesbítését, illetve módosítását.    
Szolgáltató tiszteletben tartja és megóvja a személyes adatokat. A Szerződő adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Szolgáltató a vásárló adatai csak a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja a szerződés fennállásának ideje alatt. A Szolgáltató a Szerződő adatit a 2000. évi C. törvény 169. § alapján legalább 8 évig köteles megőrizni. 
Szolgáltató minden tőle elvárható intézkedést megtesz az adatok biztonságos megőrzéséért, de nem vállal felelősséget természeti csapás, bűncselekmény vagy egyéb, elháríthatatlan okból bekövetkező adatvesztésért, megrongálódásért vagy illetéktelen személyek általi hozzáférésért.   

Felhasználó személyes adatai védelméhez való jogát a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései szerint érvényesítheti.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók. A Webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja az AkkuBánya Webáruház általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

Jogorvoslat
 
Felhasználó/vásárló adatinak nem jogszerű kezelése/felhasználása esetén panasszal élhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál:   
  
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság  
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.  
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.  
Telefon: +36 -1-391-1400  
Fax: +36-1-391-1410  
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu 

Felelősség korlátozása

Cégünk semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

 • bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalon;- bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza az AkkuBánya.hu akadálytalan működését és a vásárlást;
 • bármely szoftver nem megfelelő működése;
 • bármilyen programhiba, abnormális esemény, vagy technikai hiba következményei;
 • bármely levél, függetlenül attól, hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett, de főleg bármilyen adat elvesztése.

Az AkkuBánya.hu-t működtető cég nem vonható felelősségre semmilyen vis maior esetében, vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatban, ami nem irányítása alatt áll.

Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor online megtalálható az AkkuBánya.hu Webáruházban. Bármely résztvevőnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, meg kell szakítania vásárlását.

Abban az esetben, ha a résztvevő bármilyen formában megsérti a szabályokat, cégünk szabadon érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját, vásárlását. A vevő nem jogosult a döntés ellen fellebbezni.

Cégünk nem felelős semmilyen alapon, semmilyen kárért, függetlenül attól, hogy direkt, vagy indirekt, ami az AkkuBánya.hu Webáruházhoz való csatlakozás miatt következett be.

Cégünk szabadon beperelhet bármely személyt, aki csalást követ el, vagy annak elkövetésével próbálkozik. Azonban cégünk nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely résztvevő rovására történt csalás esetében.

Panasz ügyintézési lehetőségek ismertetése

Felhasználó a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos panaszait az alábbi elérhetőségeken tudja bejelenteni: 

            Levelezési cím: BD-Control Kft. 1461. Bp. Pf. : 76.
            Telefonszám:  06-1-235-04-78
            Email cím:   akkubanya@akkubanya.hu
 
•  Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. 
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5. 
Telefon: +36 -1-391-1400 
Fax: +36-1-391-1410 
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu 
 
•  Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság: 
 Cím: 1088 Budapest, József krt. 6. 
 Levelezési cím: 1428 Budapest, PF: 20.  
 Központi telefonszám: +36 1 459 4800  
 Faxszám: +36 1 210 4677 

• A területileg illetékes Területi Főfelügyelőség elérhetőségei:

Budapest Főváros Kormányhivatala Műszaki, Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Fogyasztóvédelmi Osztály

Cím: 1052 Budapest, Városház u. 7.
Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf.: 144.
Telefonszám: +36-1 450-2598
E-mail: fogyved_kmf_budapest@nfh.hu

• Budapesti Békéltető Testület székhelye:
Cím: 1016. Budapest Krisztina krt. 99. II. em. 310.
Levelezési cím: 1253. Budapest Pf. : 10.
E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu
Fax: +36-1-488-2186
Telefonszám: +36-1-488-2131

Vagy az illetékes Területi Főfelügyelőség elérhetősége mely az alábbi linken érhető el 
http://www.nfh.hu/teruleti 

Jelen általános szerződési feltételek dokumentum nyomtatóbarát változatának letöltéséhez, és megtekintéséhez kattintson ide.Online bankkártyás fizetés
Látogassa meg az Akkubányát az Árgépen.
Látogassa meg az Akkubánya webáruházat a ShopManian
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Látogassa meg az Akkubányát az Árköz.hu oldalon.
Látogassa meg az Akkubányát az Árköz.hu oldalon.