Vevőszolgálat: +36-20-377-95-58 (Munkanapokon: 9:00-16:00)
Keresés:
 
Fényképezőgép és kamera akku
Notebook akku
Notebook töltő
Telefon és PDA akku
Notebook autós töltő
Töltő
Tablet akku
Apple kiegészítők
Számítástechnika
Kijelzővédő fólia
Telefontok
Online pénztárgép akku
Akkumulátork, elemek

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?

Hasznos tudnivalók

A hasznos tudnivalók oldalon a következő kérdésekre adunk választ:

További hasznos tudnivalókat olvashat Blog rovatunkban!

 • Után gyártott vagy eredeti akkumulátort vásároljak?
 • Mennyi ideig tudom használni az akkumulátort?
 • Mi az a memória effektus?
 • Mit jelent az Info lithium?
 • Mit jelent a csepptöltés?
 • Baj, ha az akkumulátor melegszik töltés közben?
 • Akkumulátorok fajtái.
 • Az akkumulátor használata.
 • Akkumulátorok tárolása.
 • Notebook- és Laptop töltő vásárlási szempontok
 • WPOWER a minőség.
 • Tartalék akkumulátor

Után gyártott vagy eredeti akkumulátort vásároljak?

Azt hiszem ezt a kérdést, gyakran felteszik vásárlóink maguknak.
Ma már a gyártók nem minden egységet maguk gyártanak le a termékeikhez. Kiadják azokat olyan gyáraknak, cégeknek, akik arra a speciális egységre szakosodtak. Így van ez az akkumulátorokkal is. A nagy fényképezőgép, laptop stb. gyárak nem saját maguk gyártják már az akkumulátorokat, hanem kiadják a műszaki leírást, specifikációt egy akkumulátorok gyártására specializálódott gyárnak. Ma már ezek a gyárak sem csak saját maguk gyártanak minden akkumulátorhoz szükséges alkatrészt, hanem beszállítóktól szerzik be azokat. A gyárban már szinte csak az összeszerelés történik, mivel itt adott a technológia és a megfelelő tesztelési lehetőség.
Ezek az akkumulátor gyárak, nagy gyártó kapacitással rendelkeznek. Ezek egy részét lekötik a nagy elektronikai gyártók. A maradék kapacitással a gyárak igyekeznek minél hatékonyabban gazdálkodni. Tehát ugyanazokon a gyártósorokon gyártanak laptor töltőket a gyáraknak és az alkatrész piacnak is, jelen esetben az után gyártott alkatrészeket árusító kereskedőknek is.
Így az után gyártott akkumulátorok is az eredeti akkumulátort gyártó gyártósoron az eredeti műszaki leírások alapján az eredeti alkatrészek felhasználásával készülnek. Ezért az után gyártott akkumulátor nem tér el műszakilag, elektronikailag, befoglaló méretekben és kialakításban a gyári eredeti akkumulátoroktól. Hiszen ha eltérne akkor a készülékhez nem lehetne használni, azok nem működnének vele.
Tehát leszögezhetjük, hogy az AkkuBánya Webáruház által forgalmazott akkumulátorok sem minőségben, sem kapacitásban, sem egyéb műszaki paraméterekben nem térnek el a gyári akkumulátoroktól.
Ami viszont az AkkuBánya Webáruház által forgalmazott akkumulátorok, laptop töltők, autós töltők, akkumulátor töltők mellett szól az a jelentős ár előny a gyári akkumulátorokkal szemben.
Csak olyan gyár által gyártott akkumulátorok kaphatók az AkkuBánya Webáruházban, amely gyárak felkészültsége, hozzáértése és a gyártási körülmények megfeleltek szigorú elvárásainknak.
Az AkkuBánya Webáruházban nem kapható kínai újrahasznosított cellákkal gyártott akkumulátor.
Mivel az akkumulátorok legértékesebb része az akkumulátor cella, így csak jó minőségű és neves cella gyárak által gyártott cellákat építetünk be akkumulátorainkba. (LG, Sanyo, Samsung, Mollicell)

Mennyi ideig tudom használni az akkumulátort?

Erre a kérdésre nem könnyű a válasz.
A gyártók a csomagoláson feltüntetik az üzemidőt, de azt, egy bizonyos meghatározott működési körülmények közt, laboratóriumban kísérletezték ki. A felhasználók viszont nem laboratóriumi környezetben használják készülékeiket. Tehát az itt feltüntetett érték, tájékoztató jellegű adat.
A tényleges működési időt több körülmény és tényező is befolyásolja. Ezek a következők lehetnek:
1. Az akkumulátor cellájának fajtája. (NIMH, LI-ION stb.)
2. A cella minősége.
3. Az akkumulátorban lévő cellák darabszáma. (4-6-8 db.) Elektronika vezérli az akkumulátoron belül összekötött cellák feszültség leadását. Ez biztosítja a cellák egyenlő mértékű használatát.
4. Az akkumulátorok használtsága, mivel minél régebbiek az akkumulátorok annál jobban csökkent a teljesítményük.
5. A készülékben, amiben az akkumulátort használjuk, és azon kívüli hőmérséklet.
6. A készülékünk által használt funkció áram szükségletétől. (pl.: vaku használata a fényképezőgépeknél)
Tehát, csak a fenti tényezők pontos ismerete alapján lehetne egy pontos számot meghatározni.

Mi az a memória effektus?

Memória effektus akkor következik be, ha az akkumulátorunkra, teljes lemerítés nélkül, több alkalommal rátöltünk. A memória effektus hatására csökken akkumulátorunk kapacitása. Ez elsősorban a nikkel-kadmium (NiCd) akkumulátorokat érinti. A problémát egy teljes feltöltés és teljes lemerítés, majd ismételt teljes feltöltés művelettel megszüntethetjük.

Mit jelent az Info lithium?

Az Info lithium az akkumulátoron belül lévő Info-chip-et jelöli. Ennek a chipnek a segítségével könnyen megbizonyosodhatunk az akkumulátorunk adott töltöttségi szintjéről. Egyes akkumulátorok külső borításán színskála mutatja hozzávetőlegesen az adott akkumulátorok töltöttségét. (Apple, Dell, Hp, Acer) Az Info-chippel ellátott laptop akkumulátoroknál viszont a chip pontos adatokat szolgáltat a hátralévő működési időről. (Sony, Panasonic) Természetesen az Akku Bánya webáruházban forgalmazott akkumulátorok között is megtalálhatóak az ilyen Info-chippel ellátott akkumulátorok.

Mit jelent a csepptöltés?

Az Akku Bánya Webáruház által forgalmazott akkumulátortöltők csepptöltési funkcióval vannak ellátva. Ez azt jelenti, mikor az akkumulátor a töltési folyamat végére ér a töltő egy jelentősen kisebb feszültségű töltésre áll át, ez csak annyi töltést ad az akkumulátornak, hogy az a maximális szinten maradjon. Ezeket, a folyamatokat a töltőben elhelyezett mikroprocesszor szabályozza és vezérli.

Baj, ha az akkumulátor melegszik töltés közben?

A töltés közben az akkumulátorban lezajló kémiai folyamatok hőképződéssel járnak. Ez teljesen normális jelenség, ettől az akkumulátor nem károsodik. A töltés gyorsaságától függ a hőképződés mértéke. Amint a töltést befejezzük és az akkumulátor nincs használatban, hőmérséklete lecsökken a környezete hőmérsékletére. Tehát nem baj, ha az akkumulátor melegszik töltés közben. Amennyiben extra melegedést tapasztal, a töltést fejezze be és távolítsa el a készülékéből az akkumulátort. Az akkumulátorral és a töltővel forduljon szakszervizhez.

Akkumulátorok fajtái

Az általánosan ismert autó akkumulátorok lényegesen eltérnek a fényképezőgép, kamera, mobiltelefon, laptop, notebook, stb. akkumulátoroktól.
Míg az autó akkumulátorok az indításnál egy rövid ideig tartó, nagy áramleadásra tervezték, addig a fenti akkumulátorokat egy hosszan tartó folyamatos és egyenletes áramellátás biztosítására tervezték. A legfontosabb szempontok a tervezés és fejlesztésnél, a kis súly és méret, az adott cellákban a maximális energia sűrűség biztosítása, valamint a már kimerült akkumulátorok egyszerű újrahasznosítása és ártalmatlanítása.
A savas akkumulátorok utódai a nikkel-kadmium (NiCd) és a nikkel metál-hibrid (NiMH) akkumulátorok.
A nikkel-kadmium akkumulátorok legnagyobb hátránya a bennük lévő kadmium, amely egy nehézfém, emiatt ezen akkumulátorok ártalmatlanítása lényegesen költségesebb. Ennek ellenére még a mai napig is találkozhatunk ilyen akkumulátorokkal.
A nikkel metál-hibrid akkumulátorok a NiCd akkumulátorok tovább fejlesztett változata, amely már nem tartalmaz nehézfémet, ezért környezetbarát.
A litium-ion akkumulátorok, már az új fejlesztések eredménye. Előnye, hogy amennyiben betartjuk a működtetési feltételeket, akkor több újratöltést bírnak a működési idő csökkenése nélkül is ezen akkumulátorok.
A legújabb típus a lítium-polimer (Li-Poly) akkumulátorok, ezek lényegesen könnyebbek, mint elődeik, így kisebb helyen több cella is elhelyezhető, ezáltal az akkumulátor kapacitása jelentősen növelhető anélkül, hogy nagyobb méretű akkumulátort kellene alkalmaznunk.

Az akkumulátor használata

Ma már komoly elektronika rejtőzik akkumulátorunk burkolata alatt, amely szabályozza az akkumulátorokban a töltési folyamatot, védi a túltöltés ellen és szabályozza a cellák folyamatos és egyforma mértékű használatát. Ebben az elektronikában van egy memória, amely eltárolja az adott akkumulátor összes adatát. (gyártás ideje, gyártó cég neve, kapacitás, cellák száma, stb.)
Az AkkuBánya Webáruház által forgalmazott laptop és egyéb akkumulátorok szigorú minőségellenőrzési és tesztelési folyamaton esnek át. Ezen ellenőrzések alatt az akkumulátorok többszörösen fel vannak töltve és lemerítve.
Az AkkuBánya Webáruházban kapható akkumulátorok bizonyos előtöltöttséggel rendelkeznek. Ez 10 - 100%-ig terjedhet. Ezért az első használat előtt mindenképpen 1 éjszakát folyamatosan tölteni kell az akkumulátort, kikapcsolt készülék mellett.
Bizonyos esetekben ezt 2-3 alkalommal is meg kell ismételni. (erről bővebben az akkumulátorok kisütése részben)
Azért, hogy pl. a laptop akkumulátorunk kapacitása és teljesítménye minél hosszabb ideig az optimális szinten maradjon, tehát hosszabb legyen az élettartama, pár fontos szabályt érdemes betartani.
- Ne töltse az akkumulátor bármilyen tokban, táskában, lévő készülékben.
- Töltéskor biztosítson megfelelő szellőzést az akkumulátornak, mivel a legnagyobb ellenség a túlmelegedés.
- Akkumulátor ideális üzemi hőmérséklete 10 - 35 C fok között van.
- A töltési és lemerítési ciklusok mennyiségétől függ az akkumulátorok élettartama.
- Lehetőség szerint csak teljesen lemerült akkumulátort töltsünk újra.
Reméljük a fentiek betartásával hosszú élettartamú lesz akkumulátora és így elégedett lesz az AkkuBánya Webáruháztól vásárolt akkumulátorral.

Akkumulátorok tárolása

Amennyiben nem használja huzamosabb ideig a készüléket, akkor a laptop vagy egyéb készülék akkumulátorát távolítsa el, mivel sok készülék még kikapcsolt állapotban is folyamatosan meríti az akkumulátort. Ez azzal járhat, hogy az akkumulátor olyan alacsony töltöttségi szintet ér el, hogy már komoly gépekkel sem lehet visszaállítani. Amikor huzamosabb ideig nem használja az akkumulátort, akkor azt lehetőleg maximumra feltöltve tegye el, de a minimum feltöltöttsége 50% legyen. Az akkumulátort napfénytől, hőtől, fém tárgyaktól, víztől és nedvességtől óvja. 3 havonta töltse fel ismét 100%-ra. Nem szükséges hűtőszekrényben tárolni.

Notebook- és Laptop töltő vásárlási szempontok

A notebook- és laptop töltőket hálózati töltő vagy 220V adapter néven szokták emlegetni.
A notebook- és laptop töltő vásárlásakor négy szempontot kell szem előtt tartani:
- Input - bemeneti feszültség ~110V - ~220V és a felvett áramerősség (pl. 1,8A) amit a hálózatból nyerünk a konnektor segítségével;
- Output - kimeneti feszültség(pl.19V) és a maximális leadott áramerősség amit a notebook közvetlenül a töltőtől kap (pl.3,16V);
- A töltő watt teljesítménye. Minél magasabb a laptop töltő watt teljesítménye annál hamarabb töltődik fel az akkumulátor. Általában vegyük figyelembe a gyári előírásokat. De akkor sincs baj, ha a töltő kisebb teljesítményű és a készülékben lévő akkumulátor nagy kapacitású, maximum lassabban fogjuk elérni a maximális töltöttségét az akkumulátornak;
- Notebook típusonként változik a töltő csatlakozója, ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő töltőt válasszuk a készülékünkhöz.
Az AkkuBánya Webáruház által forgalmazott notebook- és laptop töltők a gyári szabványok alapján készülnek.

WPOWER a minőség

Az AkkuBánya Webáruház kizárólag Wpower márkájú akkumulátorokat forgalmaz.
A Wpower márka egy átgondolt és gondosan kivitelezett márkaépítés eredménye.
A márkával szembeni fő szempontok a következők voltak:
- Magas minőségi elvárások kielégítése;
- A gyárival megegyező vagy magasabb minőségű akkumulátorok gyártása;
- A már piacon lévő termékeknél jobb és kedvezőbb árú akkumulátorok forgalmazása;
- Terméktámogatás;
- Széles választék az akkumulátorok kapacitásában;
- Az új típusokhoz is kapható legyen akkumulátor;
- A kompatibilitási és garanciális problémák minimalizálása;
- Gyors és korrekt garanciális ügyintézés.
Minőséget befolyásoló tényezők:
- Az adott gyár felkészültsége;
- Szakmai hozzáértése;
- Az előállított termék magas minőségi színvonala;
- A gyártási körülmények;
- Felhasznált alapanyagok és akkumulátor cellák magas minősége.
A fenti szempontokat figyelemmel tartva jött létre a WPOWER márka.


Tartalék akkumulátor

Miért lehet szüksége tartalék akkumulátorra? Egyrészt, amennyiben telefonja, laptopja, vagy fényképezőgépe akkumulátora áramellátást szolgáló életének végéhez közeledik, érdemes lehet beinvesztálni egy új akkuba, még mielőtt a gyári akkumulátor már egyáltalán nem használható.
Így bármilyen helyzetben is leheli ki az eredeti akku az utolsó elektronjait, tudni fog mihez nyúlni.

Tartalék akkumulátornak továbbá akkor is hasznát veheti, ha nincsen semmilyen áramforrás, konnektor a közelben.
Egyszerűbb is szállítani, mint egy töltőt, hiszen nincs vezetéke, ami összegabalyodna, megtörne a szállítás során.
Legyen szó telefonról, laptopról, PDA-ról, tabletről, fényképezőgépről, vagy kameráról, az Akkubányánál vásárolt tartalék akkumulátorral biztonságosan folytathatja a munkát, kommunikációt, vagy szórakozást - bármely célra is használja az adott elektronikai terméket.

Termékkínálatunkban a legkülönfélébb márkák akkumulátorai sorakoznak, így márkától függetlenül szert tehet egy tartalék akkumulátorra.

Nézzen körül webáruházunkban, hogy akár már a nyaralásra is magával vihessen egy tartalék akkumulátort!Akkumulator.lap.hu Akkumulátor energia Lítiumion akkumulátorOnline bankkártyás fizetés
Látogassa meg az Akkubányát az Árgépen.
Látogassa meg az Akkubánya webáruházat a ShopManian
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Látogassa meg az Akkubányát az Árköz.hu oldalon.
Látogassa meg az Akkubányát az Árköz.hu oldalon.